Onze huisregeltjes, voor een soepele samenwerking........
We verzoeken u heel vriendelijk deze pagina af en toe een keertje door te nemen. Soms kunnen er wat dingen wijzigen door veranderde inzichten.
- Plaats uw caravan zo ver mogelijk naar de achterkant van de plaats, zodat de grasgrens niet onnodig verschoven wordt. De caravan dient in dezelfde richting geplaatst te worden als de andere caravans op het zelfde veldje. Heeft u twijfels of wilt u de caravan anders plaatsen, dan kan dit alleen na overleg met ons.
- Wilt u na het plaatsen van uw kampeermiddel uw auto zo spoedig mogelijk op de parkeerplaats zetten. Wij houden de veldjes autovrij.
- Op het gehele landgoed dient u stapvoets te rijden.
- Ga met respect om met de natuur. Op het landgoed leven veel zoogdieren en vogels, laat deze in hun natuurlijke omgeving ongemoeid. Gebruik geen bestrijdingsmiddelen of klemmen tegen beestjes en schroef niet in bomen.
- Wij houden uiteraard zoveel mogelijk rekening met de door u uitgekozen plaats, maar in onverwachte gevallen kunnen wij hiervan afwijken.
- Tussen 23.00 uur en 07.30 uur geldt de nachtrust.
- Het is nooit toegestaan geluid te produceren (bijvoorbeeld radio of tv) zodanig dat het buiten uw kampeermiddel hoorbaar is.
- Tussen 23.00 uur en 07.30 uur is het niet toegestaan gebruik te maken van uw auto op het landgoed. U kunt uw auto bij terugkomst tussen 23.00 uur en 07.30 uur plaatsen op de parkeerplaats buiten het landgoedhek.
- Het pasje van het landgoedhek is persoonsgebonden. U mag het nooit door geven aan een ander. Het is "de sleutel" van onze tuin dus we rekenen er op dat u dit met ons bewaakt. Dit is ook ter bescherming van uw eigendommen en onze eigendommen.
- Wij laten katten toe op het landgoed (mits aangelijnd), honden niet.
- Uw bezoekers en logees zijn verplicht entree te betalen op het landgoed. Lees hier voor de uitgebreide beschrijving bij blokje 4 van de voorzieningen over bezoekers.
- Auto's van bezoekers hebben nooit toegang voorbij het landgoedhek.
- Het is nooit toe gestaan om uw kampeermiddel te verhuren. De inschrijving is naam gebonden en dus ook niet overdraagbaar aan een ander. Mocht u uw kampeermiddel uitlenen aan uw kinderen of ouders dan kan dit wel, maar ook hier is het niet de bedoeling dat u dit overdrijft. Veel wisselingen zorgt dat de rust in het geding komt. U dient dan wel het dan geldende nachttarief te betalen, ook als u er zelf niet bent. We willen graag weten wie er bij ons verblijft dus geef dit even tijdig aan ons door. U kunt de uitgebreide beschrijving over bezoekers nog verder lezen onder de voorziening bezoekers.
- De plaats die u gebruikt is persoons gebonden. Mocht u uw kampeermiddel verkopen dan kunt u nooit uw plaats door geven aan een ander, ook niet als u het seizoen niet afmaakt. Dus ook het kampeergeld van een niet afgemaakt seizoen kan niet meer over genomen worden. Alleen wij beslissen wie welke plaats toegewezen krijgt. Met elke nieuwe gast doen wij graag een kopje koffie of thee aan de picknicktafel om alles uit te leggen en in geval onze gezamenlijke verwachtingen overeen stemmen, kunnen wij een nieuwe gast inschrijven. Met deze nieuwe gast maken we dan opnieuw een prijsafspraak.
- De ruimte om uw kampeermiddel dient geen ratjetoe van prullaria te worden. Geen kabouters of overdreven plantenbakken etc. We hebben inmiddels heel veel ruime plaatsen daar we vaak van 3 plaatsen, 2 plaatsen maken. Het is niet de bedoeling dat u uw plaats helemaal vol zet onder het mom, we hebben toch ruimte genoeg.
- De buitenverlichting dient subtiel te zijn. Dus een enkel buitenlampje mag, maar maak er geen startbaan van. Het is een natuurcamping waar de natuur niet gebaat is bij overdreven veel lichtjes.
- Als u een seizoenplaats van 6 maanden bij ons heeft, mag u maximaal 1 tentschuurtje op uw plaats neer zetten om bijvoorbeeld uw tuinstoelen etc. in te plaatsen. Dit tentschuurtje is echt gebonden aan maten. Kijk dus niet naar het tentschuurtje van een ander want er staan een paar tentjes op het terrein die niet aan onze eisen voldoen. Dit tentschuurtje mag maximaal 3 m3 in volume hebben (dus bijvoorbeeld 1 m. x 1,5 m. x 2 m.). De kleur van dit tentschuurtje moet in een gedekte kleur zijn, dus bij voorkeur donkergroen, grijs of zwart. Het tentschuurtje mag alleen in overleg met ons geplaatst worden en altijd achter uw kampeermiddel. We bepalen samen de plaats zodat hij ook voor andere gasten niet hinderlijk is. Als u vertrekt dient u het tentschuurtje zelf mee te nemen of af te voeren, u kunt hem niet laten staan. Neemt u een tentschuurtje van een ander over, houdt er dan rekening mee dat u bij vertrek dit tentschuurtje ook af dient te voeren. U kunt hem niet laten staan en er van uit gaan dat wij dit doen. U mag onder uw tentschuurtje bijvoorbeeld tegels leggen maar het aanleggen van tegelpaadjes is niet toe gestaan. Voorheen was het ook toe gestaan om een houten of kunststof kist/schuurtje te plaatsen. Dit mag vanaf 2024 niet meer. De houten of kunstsof schuurtjes die er staan mogen blijven maar mogen niet meer vervangen of door gegeven worden.
- Het plaatsen van een party tent is niet toegestaan.
- Het grove maai- en snoeiwerk doen wij. Waar we bij kunnen komen, maaien we indien wij dit nodig vinden. Maar het landgoed is geen park maar een bos. We waken er voor dat het allemaal te gecultiveerd wordt. De charme van een boscamping zou hierdoor verloren gaan. Dit komt er op neer dat het gras soms te lang is en soms te kort. We moeten in de winter soms ook met wat grover geschut op de plaatsen komen om degelijk te snoeien en wij doen dit niet met fluwelen schoentjes. Bomen zorgen voor vruchten en bladeren en die vallen uiteraard in de herfst op het gras. Tevens zijn de weersomstandigheden erg bepalend voor de grasmat. Ergert u zich hier aan, pak dan een hark en hark eikels, bladeren, stokjes etc. onder de bosjes of achter uw kampeermiddel in het bos. Dit oogt misschien even wat slordig maar voor de natuur is dit de beste oplossing. De natuur heeft graag de grond bedekt tegen uitdroging en voor allerlei insecten. Onder de bomen zorgt bijvoorbeeld schaduw of zuren in bladeren dat er op bepaalde stukken bijna onmogelijk goed gras wil groeien. Neem dit op de koop toe. De natuur bepaalt in dit soort gevallen. Heeft u wat verder in de zomer last van bramentakken of andere overhangende takken rond uw kampeermiddel dan mag u deze zelf wegknippen bij hinder. Bij regenachtig weer zullen takken inderdaad wat meer overhangen. Overdrijf dit echter niet, in de winter pakken wij het weer grondig aan.
- Barbecueën is alleen toegestaan met kolen en niet met stokken of ander hout. Uiteraard dient het veilig te gebeuren, dus zorg altijd voor water of ander blusmateriaal en houdt de barbecue verwijderd van de grond.
- Gebruik het liefst biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en afwasmiddel. Het merk Ecovert bijvoorbeeld heeft een ruim assortiment.
- U mag het toiletpapier dat wij verstrekken in de toiletautomaten gewoon in het toilet gooien. Dit toiletpapier is speciaal en oplosbaar door water. Daar we niet op het riool aangesloten zijn, komt het soort toiletpapier erg nauw. Gebruikt u gewoon toiletpapier dan zouden onze pompen kunnen vastlopen met alle gevolgen van dien. Gelieve maandverband, luiers, tampons en snoetenpoetslapjes etc. in de afvalbakjes van de toiletten te deponeren. In het grote sanitair gebouw zitten deze verborgen achter de rvs klepjes.
- U kunt buiten bij het toiletgebouw en de Doos, de speciale stortbakken uw chemisch toilet leeggooien en omspoelen. Ook hier verzoeken wij u om in de cassette van uw chemisch toilet alleen speciaal toiletpapier te deponeren dus niet het toiletpapier wat u thuis gebruikt. U kunt dit bij ons of in campingwinkels kopen. Gooi uw afvalwater niet in de betonnen ringen of bij de kranen buiten het sanitair gebouw waar u uw schone water tapt.
- Voor afval hebben we een glas bol, een papiercontainer, een ijzerbak, en een GFT ton. Deze containers staan rechts van de ingang. Wat er overblijft is dus restafval. Hiervoor vragen we uw medewerking. Het restafval is in de loop van de jaren een echte melkkoe geworden. Als bedrijf betalen we € 0,38 per KILO restafval. We verzoeken u dan ook om in de restafval container alleen echt restafval te doen. Dus geen grondzeilen, vlonders, tuinstoelen, stenen etc. Alleen kleine huisvuilzakjes. Al dit andere en zware materiaal dient u zelf elders naar toe af te voeren. Mocht u echt iets hebben waar u geen weg mee weet dan kunnen we dit tegen vergoeding voor u ophalen. Rob komt dan te voren kijken en geeft duidelijk aan wat de kosten van het af te voeren materiaal zijn.
- Het douchen is bij de prijs inbegrepen en u kunt een emmer warm water tappen om af te wassen. We verzoeken u wel om zuinig met (warm) water om te gaan. Een kwartier douchen is niet nodig om schoon te worden.
- Het gebruik van Airco's, liever niet. Uw naaste buren kunnen vooral 's nachts last hebben van het geluid van uw airco !
- In sommige gevallen kan er worden afgeweken van deze regels, maar dit is alleen mogelijk na nadrukkelijk overleg met familie de Vries. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat we over een situatie van inzicht zijn verandert in de loop van de jaren en dat er voor een "oude" gast nog wel de "oude" situatie van toepassing is. U dient zich dan wel aan de huidige huisregels te houden. Als er gasten zijn die onze regels niet respecteren of gedrag vertonen wat niet in overeenstemming is met ons beleid dan hebben wij te allen tijde het recht om een gast de toegang tot het landgoed te weigeren of te verwijderen. Uw kampeermiddel zal dan ook van het landgoed verwijdert dienen te worden.
- Het oogt allemaal vrij streng maar duidelijkheid geeft ook rust. Geniet vooral van uw verblijf op de Wildert